Opzoek naar personeel voor infratechniek en technische administratie? Kijk op www.fc8.nl
Open
X
slide1_small.jpg

Trends

Beschouwing en trendanalyse

De komende jaren wordt veel geïnvesteerd in de vernieuwingen, aanleg en aanpasingen in de communicatie- en mobiliteitssector. Het zogenoemde dynamisch management, met name in de mobiliteitssector, heeft een steeds grotere impact. Deze impact zal pas afnemen als voldoende capaciteit aan transportaders aangelegd is en daardoor de behoefte aan dynamiek in het (verkeers)management door de verminderde congestie zal afnemen.

Voorlopig zal de opstap aan investeringen en nieuwe ontwikkelingen enorm veel vernieuwingscapaciteit en out-of-the-box thinking van medewerkers vergen. Dit komt nog naast de groeiende on-going concern van de nodige klant-, exploitatie- en servicegestuurde aanpassingen, waardoor behoefte aan operational excellence (snel, flexibel, kwalitatief, degelijk, professioneel en tegen weinig kosten) nog niet verdwenen is. De eisen aan medewerkers worden daardoor steeds scherper, relevanter en als niet onderhandelbaar gezien. Voor haar dienstverlening zal BBForce zoals altijd de kwaliteit hoog in het vaandel houden en hieraan geen andere prioriteit geven. Hierin zijn we volledig duidelijk en transparant.

 

Sale-and-lease-back

 

Telecombedrijven, en met name KPN, zijn begonnen met desinvesteren van delen van hun infrastructuren. KPN is gestart met de verkoop van zendmasten en de technische gebouwen. De in deze gevallen gebruikte sale-and-lease-back constructies zullen ook toegepast gaan worden voor de ondergrondse infrastructuren (kabelnetten). In Nederland is er een groeiende animo bij vastgoedbeleggers voor deze constructies, waarbij de beleggers met de telecom infrastructuren vergelijkbare rendementen kunnen behalen als met vastgoed op basis van de bij vastgoed gebruikelijke lange afschrijvingstermijnen.

IT-modellen

 

De bezuinigingsdruk versnelt bij operators de overgang van eigen naar gedeelde infrastructuren. Operators en (voormalige) netwerkeigenaren willen zich meer kunnen concentreren op het leveren van diensten. Met name cloud-computingplatforms en software(functionaliteten) zijn dan de diensten. Deze nieuwe IT-modellen maken succesvolle migratie naar goedkope infrastructuren noodzakelijk. Deze modellen zijn ook nodig om de explosie aan toegang tot de elektronische gegevens middels Internet bij te houden. De zogeheten user-generated content neemt extreem toe. Tegen lage kosten hebben bedrijven toegang tot deze informatie, waarmee hun customer intelligence wordt vergroot en de intimacy van klantcontacten wordt verbeterd.

Glasvezel

 

Glasvezel wordt onmisbaar voor zowel het nieuwe werken als voor de nieuwe (sociale) communities. Alles met alles wordt verbonden en iedereen met iedereen. Je aan deze trend onttrekken is niet meer mogelijk. Iedereen wordt daarmee overal traceerbaar (of je het leuk vindt of niet), mede door de brede toepassing van RFID-technologie. Verdwalen in deze wereld is straks niet meer mogelijk. Verweg wordt dichtbij met de alles omvattende verbindingen die niet alleen gevormd worden door technologische netwerken en toepassingen, maar ook door de sociale netwerken.